Konijnen pension

Wanneer u op vakantie gaat of door omstandigheden tijdelijk niet meer voor u konijnen of knaagdieren kunt zorgen, is het fijn als ook u dieren de juiste zorg krijgen. Het konijnen en knaagdieren pension kan de zorg van uw dieren tijdelijk of voor een langere periode overnemen zodat u met een gerust hart bijvoorbeeld kan genieten van een vakantie.

Het pension ligt gelegen aan huis en zo is er altijd toezicht op de dieren. De dieren worden meerdere keren per dag gevoerd en verzorgd. Zo krijgen de dieren de juiste verzorging en voldoende aandacht.

-De verblijven

In het pension staan verschillende konijnen flatten waar de dieren in zullen verblijven. De verblijven worden leuk ingericht met een schuilhuisje en speeltjes. Voor twee konijnen hebben de verblijven een afmeting van 170 cm bij 85 cm. 

-De speelruimtes

Naast de vaste verblijven zijn er 5 verschillende rennen waar alle konijnen elke dag minimaal 3 uur gebruik van mogen maken zodat ze dagelijks wat meer bewegingsruimte krijgen. Deze rennen zijn allemaal minimaal 3 vierkante meter groot. Er staan schuilhuisjes in, er is knaaghout aanwezig, zandbakken om lekker te graven en voldoende ruimte om hun pootjes te strekken. 

 

-Verzorging 

Omdat het pension gelegen is aan huis is er voldoende toezicht op de dieren. Door mijn eerdere werk ervaring heb ik voldoende kennis over de gezondheid en het welzijn van de dieren.

-Voeding

Een eigenaar hoeft geen eigen voeding voor de dieren mee te geven. Wij zorgen dat de dieren dezelfde voeding bij ons in het pension krijgen zoals ze gewend zijn. Wel is het daarom van belang dat er tijdig wordt door gegeven welke voeding de dieren gewend zijn, zo kunnen wij ervoor zorgen dat dezelfde voeding aanwezig is voor dat de dieren bij ons in het pension verblijven. 

 

In principe krijgen de dieren dagelijks bij ons hun portie brokjes verdeeld over twee voeder momenten, sochtends en savonds. Daarnaast is er altijd voldoende hooi en water aanwezig. Indien de dieren groenten/ fruit gewend zijn krijgen zij dit dagelijks in de middag. 

 

Mochten er andere wensen zijn wat betreft voeding, dan horen wij dit graag! Wij zijn bereid om ons aan te passen aan de wensen om het voor de dieren zo fijn mogelijk te maken!