Asieldieren

Op deze pagina vind u alle konijnen die geadopteerd kunnen worden. Alle rammen zijn bij ons gecastreerd en alle konijnen zijn gevaccineerd tegen de myxomatose, rhd1 en rhd2 

 


Naam: Monty & Pluis

Geslacht: Gecastreerde ram & gesteriliseerde voedster

Leeftijd: +- 3 jaar & +- 4 jaar. 

Ras: Hangoor & kruising dwerg

Karakter: Monty en pluis zijn beide gek op eten en komen dan ook graag even bij je kijken zodra je wat lekkers hebt. Beide vinden ze mensen nog een beetje spannend en oppakken vinden ze al helemaal niet fijn. Monty en pluis zijn samen een ontzettend leuk koppel die graag samen hun ding doen. 

Reden afstand: Monty en pluis zijn samen terug gebracht naar de opvang omdat ze bij de eigenaar niet helemaal op hun plek zaten. Monty en pluis zijn namelijk gelukkiger in een ruime buiten huisvesting en dat kon de eigenaar ze helaas niet bieden. 

Huisvesting: Monty en Pluis zijn samen op zoek naar een ruime buiten huisvesting. 


Naam: Rosie

Geslacht: voedster

Geboortedatum: februari 2021

Ras: Half wild konijn

Karakter: Rosie is een ontzettend prachtige dame om te zien. Rosie is alleen een half wild konijn. Zij is dus niet mens gericht, niet geschikt voor kinderen, een ster in ontsnappen en een konijn die echt konijn wilt zijn. 

Reden afstand: Rosie zat toch niet helemaal op haar plek bij de eigenaar en daarom is besloten om voor Rosie op zoek te gaan naar een ander huisje. 

Huisvesting: Rosie is op zoek naar een ruime buiten huisvesting, die rondom helemaal afgesloten is en waar zij dus niet in kan ontsnappen. Een leuk vriendje wilt zij ook graag hebben en een plek waar ze samen lekker konijn kunnen zijn. 


Sam & Saar zijn gereserveerd!!

Naam: Sam & Saar

Geslacht: Gecastreerde ram & voedster

Leeftijd: +- 1 jaar

Ras: Kruising dwerg & dwerg hangoor 

Karakter: Sam & Saar zijn allebei nog erg verlegen naar mensen toe. Ze vinden mensen nog erg spannend. Met wat lekkers en een rustige benadering wint hun nieuwsgierigheid het en komen ze voorzichtig het lekkers uit je hand pakken. Sam en Saar hebben dus wel wat meer de tijd nodig om rustig aan mensen te wennen maar met wat tijd en geduld gaat dat vast helemaal goed komen. 

Reden afstand: De eigenaar kon Sam en Saar niet de aandacht en verzorging geven die ze nodig hebben. 

Huisvesting: Sam & Saar zijn samen op zoek naar een ruime huisvesting. 


Sylvie is gereserveerd!!

Naam: Sylvie 

Geslacht: voedster

Leeftijd: +- 8,5 jaar

Ras: Kruising tussen een dwerg en Vlaamse reus.

Karakter: Sylvie is een flinke middel maat dame. Ze is een echte dame die soms een beetje kan brommen zodra je bij haar in haar verblijf komt. Ze is wel erg nieuwsgierig en kan meestal erg genieten van een aai. 

Reden afstand: Het maatje van Sylvie is helaas overleden en de eigenaar kon haar geen nieuw maatje geven. 

Huisvesting: Sylvie is op zoek naar een leuk gecastreerd vriendje en naar een ruim verblijf. 


Naam: Luca, Snow en Lilly

Geslacht: Gecastreerde ram en twee voedsters

Geboortedatum: 

Ras: kruising dwerg

Karakter: Ze vormen met zijn drieën een ontzettend leuk drietal. Ze zijn nieuwsgierig, komen graag even bij je kijken, willen af en toe een aai maar blijven wel liever met hun pootjes op de vloer. 

Reden afstand: Vanwege roofdieren konden ze helaas niet meer de ruimte krijgen die ze nodig hebben. 

Huisvesting: Aangezien ze een ontzettend leuk drietal vormen worden zij alleen met zijn drieën herplaatst. Ze zijn dan ook met zijn drieën op zoek naar een ruime buiten huisvesting.


Naam: Tom 

Geslacht: Gecastreerde ram

Geboortedatum: +- augustus 2022

Ras: kruising dwerg

Karakter: Knap is hij he, die Tom? Tom is niet alleen knap maar ook ontzettend lief. In het begin moet hij nog een beetje wennen maar zodra hij je beter kent kan hij erg genieten van een aai. 

Reden afstand: Tom is samen met zijn zusje naar de opvang gebracht omdat zij nog als enigste over waren van een nestje. Zijn zusje is inmiddels al herplaatst en Tom is nu ook klaar om op zoek te gaan naar een leuk vriendinnetje. 

Huisvesting: Een vriendinnetje en een ruime buiten huisvesting is Tom nog naar op zoek. 


Naam: Snowy 

Geslacht: Gecastreerde ram

Geboortedatum: 

Ras: Teddy dwerg. 

Karakter: Snowy wordt ook wel stuiterbal genoemd. Hij is namelijk ontzettend actief en gaat graag op onderzoek uit. 

Reden afstand: Helaas konden de eigenaren van Snowy hem niet de verzorging geven die hij nodig heeft. 

Huisvesting: Aangezien Snowy een Teddy dwerg is, en dus langharig is heeft hij wel wat vacht verzorging nodig. Ook plaatsen wij Snowy, in verband met zijn vacht alleen in een binnen huisvesting of een volledige overdekte buiten huisvesting. Uiteraard ook alleen als hij een leuk vriendinnetje krijgt. 


Naam: Fluffy

Geslacht: voedster 

Geboortedatum: april 2022

Ras: Dwerg 

Karakter: Fluffy is druk, onderzoekend, ondernemend, pittig maar ook zeker heel erg lief. 

Reden afstand: Helaas konden de eigenaren fluffy niet de verzorging en aandacht geven die zij nodig heeft. 

Huisvesting: Fluffy is op zoek naar een leuk gecastreerd vriendje die net zo ondernemend is als haar. 


Blacky is gereserveerd!!

Naam: Blacky

Geslacht: voedster 

Leeftijd: +- 3,5 jaar

Ras: kruising hollander

Karakter: Blacky vind mensen nog een beetje spannend maar met een rustige benadering is ze wel nieuwsgierig. Zodra ze je iets beter kent kan je haar wel voorzichtig aaien. 

Reden afstand: Blacky zat samen met Aagje maar helaas was het tussen de dames hier een beetje onrustig waardoor we besloten hebben om voor beide dames op zoek te gaan naar een leuk gecastreerd vriendje. 

Huisvesting: Voor Blacky zijn we op zoek naar een leuk gecastreerd vriendje. Blacky is ook op zoek naar een ruime buiten huisvesting. 


Naam: Aagje

Geslacht: voedster 

Leeftijd: +- 1,5 jaar

Ras: Dwerg 

Karakter: Aagje is een verlegen meisje die mensen nog erg spannend vind. Inmiddels durft ze wel wat lekkers uit onze handen te eten maar aaien of oppakken vind ze nog erg spannend. 

Reden afstand: Aagje zat samen met Blacky maar helaas was het tussen de dames hier een beetje onrustig waardoor we besloten hebben om voor beide dames op zoek te gaan naar een leuk gecastreerd vriendje. 

Huisvesting: Aagje is op zoek naar een leuk gecastreerd vriendje die aan haar zijde staat waardoor ze hopelijk wat zekerder wordt. 


Naam: Caat

Geslacht: voedster 

Geboortedatum: juni 2020

Ras: kruising 

Karakter: Caat is een echte dame die soms wat pittig kan reageren. Ze geeft liever zelf aan of ze zin heeft in aandacht of niet. Zodra ze er geen zin in heeft wil Caat liever niet gedwongen worden, want dan kan ze nog wel eens flink uit de hoek komen. Zodra je haar respecteert kan je haar, op de momenten dat ze er wel zin in heeft, aaien en daar kan ze dan ook behoorlijk van genieten. 

Reden afstand: Spijtig genoeg is haar zusje overleden en omdat de eigenaar liever geen nieuw konijn er meer bij wilt is besloten om voor Caat op zoek te gaan naar een ander huisje. 

Huisvesting: Caat is een echt buiten konijn en wordt daardoor ook alleen buiten gehuisvest in een mooi groot verblijf, met uiteraard een leuk vriendje. Vanwege haar iets wat pittiger gedrag plaatsen wij haar liever niet bij (jonge) kinderen. 


Naam: Snuf

Geslacht: Gecastreerde ram 

Leeftijd: +- 

Ras: hangoor

Karakter: Snuf is een ontzettend lief en rustig rammetje. Hij is nieuwsgierig en komt ook erg graag een aai bij je halen. 

Reden afstand: Aangezien zijn eigenaren gingen verhuizen naar een appartement konden zij Snuf helaas niet mee nemen en hem de ruimte bieden die hij nodig heeft. 

Huisvesting: Snuf woont zijn hele leven al buiten en dat wilt hij graag zo houden. Ook aan een lief vriendinnetje is hij wel weer toe. 


Naam: Poffertje

Geslacht: Gecastreerde ram 

Geboortedatum: september 2022

Ras: kruising dwerg

Karakter: Poffertje is een klein maar ontzettend stoer ventje. Daarnaast is hij ook nog ontzettend knap. Hij vind mensen erg leuk en komt dan ook graag even bij je kijken. Als je dan wat lekkers mee neemt maak jij zijn dag helemaal compleet. 

Reden afstand: Poffertje was als laatste over van een nestje en helaas konden zij geen geschikt huisje voor hem vinden. 

Huisvesting: Hij is op zoek naar een leuke dame die net zo charmant is als hem. 


Naam: Snuffie

Geslacht: ram

Leeftijd: +- 1,5 jaar

Ras: Hangoor

Karakter: Snuffie, de enorme goed zak. Op dat koppie wordt je toch op slag verliefd?! Snuffie is een lief, rustig en ontzettend leuk konijntje. 

Reden afstand: Snuffie was een verjaardagscadeau, maar helaas konden zij hem niet de verzorging en aandacht geven die hij nodig heeft. 

Huisvesting: Snuffie wilt een lief vriendinnetje om samen mee te wonen en oud en gelukkig te worden. 


Naam: Herbie

Geslacht: Gecastreerde ram 

Geboortedatum: oktober 2022

Ras: kruising (middel maat)

Karakter: Herbie is een leuk grappig en actief konijntje. Hij gaat graag op onderzoek uit en komt graag even bij je kijken. 

Reden afstand: Herbie komt uit een 'oeps- nestje'. Toen hij twee weken oud was is zijn moeder onverwachts overleden, sindsdien is hij samen met zijn zusjes groot gebracht met de hand. Helaas konden de eigenaren geen geschikt huisje voor ze vinden en is hij samen met zijn twee zusjes naar de opvang gekomen. 

Huisvesting: Herbie is op zoek naar een leuk lief jong vriendinnetje waar hij samen mee op onderzoek kan gaan. 


Naam: Fiona

Geslacht: voedster 

Leeftijd: +- 2,5 jaar

Ras: kruising (middel maat)

Karakter: Fiona is een prachtige dame die soms nog iets terughoudend is. Zodra ze je wat beter leert kennen komt ze wel bij je kijken en bij een rustige benadering kan je haar ook prima aaien. 

Reden afstand: Fiona kwam hier binnen met de naam Frenky. De eigenaren wisten namelijk niet of het een hij of een zij was. Hier kwamen we er al snel achter dat het een zij is. Wij hebben haar dan ook de naam Fiona gegeven. Helaas hebben haar eigenaren moeten besluiten om voor Fiona op zoek te gaan naar een ander huisje in verband met een allergie. 

Huisvesting: Fiona is wel toe aan een leuk gecastreerd vriendje, ze is namelijk altijd alleen geweest. 


Flappie is gereserveerd!!!

Naam: Flappie 

Geslacht: Gecastreerde ram 

Leeftijd: +- 3 jaar

Ras: Lotharinger (groot konijn)

Karakter: Flappie de grote vriendelijke reus (Lotharinger). Deze knappe kerel is ontzettend lief en kan echt genieten van een uitgebreide aai sessie. 

Reden afstand: Helaas konden de eigenaren van Flappie hem niet meer de verzorging en aandacht geven die hij nodig heeft. 

Huisvesting: Flappie is echt toe aan een leuk vriendin(netje). Hij is echt een buiten konijn en vanwege zijn grote zoekt hij een ruime buiten huisvesting. 


Naam: Molly

Geslacht: voedster

Geboortedatum: oktober 2022

Ras: kruising (middel maat)

Karakter: Molly is een prachtige dame die nieuwe mensen nog een beetje spannend vind. Maar zodra ze je beter leert kennen komt ze graag wat lekkers aan pakken en wilt ze ook graag een aai van je. 

Reden afstand: Molly komt uit een 'oeps- nestje'. Toen zij twee weken oud was is haar moeder onverwachts overleden, sindsdien is zij samen met haar zusje en broertje groot gebracht met de hand. Helaas konden de eigenaren geen geschikt huisje voor ze vinden en zijn ze alle drie naar de opvang gekomen. 

Huisvesting: Molly is op zoek naar een leuk lief jong vriendje (eventueel haar broertje Herbie) waar ze samen mee mag wonen. 


Naam: Pebbles 

Geslacht: voedster

Geboortedatum: oktober 2022

Ras: kruising (middel maat)

Karakter: Pebbles is een ontzettend nieuwsgierig konijntje. Ze komt graag bij je kijken en houd alles in de gaten wat je aan het doen bent. Daarbij wilt ze graag ook even gekroeld worden 

Reden afstand: Pebbles komt uit een 'oeps- nestje'. Toen zij twee weken oud was is haar moeder onverwachts overleden, sindsdien is zij samen met haar zusje en broertje groot gebracht met de hand. Helaas konden de eigenaren geen geschikt huisje voor ze vinden en zijn ze alle drie naar de opvang gekomen. 

Huisvesting: Pebbles is op zoek naar een leuk lief jong vriendje (eventueel haar broertje Herbie) waar ze samen mee mag wonen.