Asieldieren

Op deze pagina vind u alle konijnen die geadopteerd kunnen worden. Alle rammen zijn bij ons gecastreerd en alle konijnen zijn gevaccineerd tegen de myxomatose, rhd1 en rhd2 

 


Sam & Saar zijn herplaatst!!

Naam: Sam & Saar

Geslacht: Gecastreerde ram & voedster

Leeftijd: +- 1 jaar

Ras: Kruising dwerg & dwerg hangoor 

Karakter: Sam & Saar zijn allebei nog erg verlegen naar mensen toe. Ze vinden mensen nog erg spannend. Met wat lekkers en een rustige benadering wint hun nieuwsgierigheid het en komen ze voorzichtig het lekkers uit je hand pakken. Sam en Saar hebben dus wel wat meer de tijd nodig om rustig aan mensen te wennen maar met wat tijd en geduld gaat dat vast helemaal goed komen. 

Reden afstand: De eigenaar kon Sam en Saar niet de aandacht en verzorging geven die ze nodig hebben. 

Huisvesting: Sam & Saar zijn samen op zoek naar een ruime huisvesting. 


Snowy is gereserveerd!!

Naam: Snowy 

Geslacht: Gecastreerde ram

Geboortedatum: februari 2022

Ras: Teddy dwerg. 

Karakter: Snowy wordt ook wel stuiterbal genoemd. Hij is namelijk ontzettend actief en gaat graag op onderzoek uit. 

Reden afstand: Helaas konden de eigenaren van Snowy hem niet de verzorging geven die hij nodig heeft. 

Huisvesting: Aangezien Snowy een Teddy dwerg is, en dus langharig is heeft hij wel wat vacht verzorging nodig. Ook plaatsen wij Snowy, in verband met zijn vacht alleen in een binnen huisvesting of een volledige overdekte buiten huisvesting. Uiteraard ook alleen als hij een leuk vriendinnetje krijgt. 


Caat is herplaatst!!

Naam: Caat

Geslacht: voedster 

Geboortedatum: juni 2020

Ras: kruising 

Karakter: Caat is een echte dame die soms wat pittig kan reageren. Ze geeft liever zelf aan of ze zin heeft in aandacht of niet. Zodra ze er geen zin in heeft wil Caat liever niet gedwongen worden, want dan kan ze nog wel eens flink uit de hoek komen. Zodra je haar respecteert kan je haar, op de momenten dat ze er wel zin in heeft, aaien en daar kan ze dan ook behoorlijk van genieten. 

Reden afstand: Spijtig genoeg is haar zusje overleden en omdat de eigenaar liever geen nieuw konijn er meer bij wilt is besloten om voor Caat op zoek te gaan naar een ander huisje. 

Huisvesting: Caat is een echt buiten konijn en wordt daardoor ook alleen buiten gehuisvest in een mooi groot verblijf, met uiteraard een leuk vriendje. Vanwege haar iets wat pittiger gedrag plaatsen wij haar liever niet bij (jonge) kinderen. 


Fiona is herplaatst!!

Naam: Fiona

Geslacht: voedster 

Leeftijd: +- 2,5 jaar

Ras: kruising (middel maat)

Karakter: Fiona is een prachtige dame die soms nog iets terughoudend is. Zodra ze je wat beter leert kennen komt ze wel bij je kijken en bij een rustige benadering kan je haar ook prima aaien. 

Reden afstand: Fiona kwam hier binnen met de naam Frenky. De eigenaren wisten namelijk niet of het een hij of een zij was. Hier kwamen we er al snel achter dat het een zij is. Wij hebben haar dan ook de naam Fiona gegeven. Helaas hebben haar eigenaren moeten besluiten om voor Fiona op zoek te gaan naar een ander huisje in verband met een allergie. 

Huisvesting: Fiona is wel toe aan een leuk gecastreerd vriendje, ze is namelijk altijd alleen geweest. 


Naam: Kevin 

Geslacht: Gecastreerde ram 

Leeftijd: +- 5,5 jaar

Ras: hangoor (middel maat)

Karakter: Kevin is een leuke ram. Hij komt graag even bij je kijken, vooral als je wat lekkers bij je hebt. Af en toe een aai vind hij prima maar uitgebreid knuffelen doet hij liever met zijn konijnen vriendinnetje. 

Reden afstand: Helaas is het vriendinnetje van Kevin overleden en aangezien de eigenaren geen nieuw konijn er mee bij wou hebben ze besloten om voor Kevin op zoek te gaan naar een ander huisje. 

Huisvesting: Kevin is op zoek naar een lief vriendinnetje waar hij heerlijk mee kan knuffelen. Hij is een echt buiten konijn en zoekt dan ook een ruime buiten  huisvesting. 


Billie is gereserveerd!!

Naam: Billie

Geslacht: voedster

Leeftijd: +- 3,5 jaar

Ras: Hangoor (middel maat)

Karakter: Billie vind mensen nog een beetje spannend. Ze is wel nieuwsgierig en met een rustig benadering kan ze zeker nog goed aan je wennen. 

Reden afstand: Het vriendje van billie is helaas overleden. En aangezien de eigenaar er geen nieuw konijn bij wilt hebben ze besloten om afstand te doen van Billie. 

Huisvesting: Billie mist haar maatje enorm. Zij wilt dan ook graag zo snel mogelijk een nieuw maatje waar ze samen een mooi buiten verblijf krijgen. 


Naam: Snuffie

Geslacht: Gecastreerde ram 

Leeftijd: +- 3 jaar

Ras: dwerg 

Karakter: Snuffie is een leuk konijntje. Hij is nieuwsgierig maar door zijn onzekerheid vind hij mensen nog een beetje spannend. 

Reden afstand: Snuffie woonde eerst samen met zijn broertje snuitje. Maar helaas konden de broertjes het niet meer goed vinden met elkaar. Hierdoor moesten zij apart wonen en hierdoor kon de eigenaar ze niet de aandacht en verzorging geven die ze nodig hebben. 

Huisvesting: Snuffie woont al een tijdje alleen en hij zit dan ook met smart te wachten op een leuke dame. 


Eevoo is herplaatst!!!

Naam: Eevoo

Geslacht: Gecastreerde ram 

Geboortedatum: februari 2022

Ras: kruising Vlaamse reus 

Karakter: Eevoo is een leuk nieuwsgierig konijn. Hij vind mensen soms nog een beetje spannend. Wat lekkers pakt hij graag uit je hand maar geaaid of opgepakt worden vind hij nog een beetje spannend. 

Reden afstand: Eevoo is bij ons afgestaan omdat het niet goed ging met het andere konijn. Toen hij hier bij ons binnen kwam heette hij nog Eevee. Ze dacht namelijk dat hij een zij was, maar al snel bleek hier dat hij een echte heer was. Inmiddels is hij gecastreerd en gevaccineerd en mag hij op zoek gaan maar een leuk vriendinnetje. 

Huisvesting: Eevoo is een flink konijn. Hij is dan ook op zoek naar een flinke ruime buiten huisvesting. 


Naam: Snuitje

Geslacht: Gecastreerde ram 

Leeftijd: +- 3 jaar

Ras: dwerg 

Karakter: Snuitje vind mensen nog een beetje spannend. Hij heeft liever een leuk konijnen vriendinnetje waar hij al zijn aandacht en liefde aan kan geven. Met wat tijd en geduld zal hij vast en zeker aan zijn nieuwe baasje kunnen wennen. 

Reden afstand: Snuitje woonde eerst samen met zijn broertje Snuffie. Maar helaas konden de broertjes het niet meer goed vinden met elkaar. Hierdoor moesten zij apart wonen en hierdoor kon de eigenaar ze niet de aandacht en verzorging geven die ze nodig hebben. 

Huisvesting: Snuitje wilt graag een leuk vriendinnetje ontmoeten waar hij zijn aandacht en liefde aan kan geven. 


Pip is herplaatst!!

Naam: Pip

Geslacht: Gecastreerde ram 

Leeftijd: +- 1 jaar

Ras: 

Karakter: Pip is een leuk mannetje die graag op onderzoek uit gaat. Hij vind graven en rennen door zijn tunnels erg leuk. Naar mensen toe is hij nog iets terughoudend naar zodra je wat lekkers bij je hebt komt hij dit graag bij je halen. 

Reden afstand: Doordat de eigenaar meerdere konijnen had en eigenlijk te veel konijnen is er besloten om afstand te doen van Pip en Dinky.  

Huisvesting: Pip is gewend om zowel binnen als buiten te wonen. Hij wilt wel graag een leuk vriendinnetje en een ruim verblijf. 


Naam: Dinky 

Geslacht: Gecastreerde ram 

Leeftijd: +- 1 jaar

Ras: 

Karakter: Dinky is net zoals zijn broertje (Pip) iets terughoudend naar mensen toe. Ondanks dat ze wat terughoudend zijn naar mensen zijn ze erg leuk om ze in je buurt te hebben. Ze rennen graag, onderzoeken alles en daarbij worden ook nog regelmatig leuke binkys gemaakt. 

Reden afstand: Doordat de eigenaar meerdere konijnen had en eigenlijk te veel konijnen is er besloten om afstand te doen van Pip en Dinky.

Huisvesting: Ook Dinky is gewend om zowel binnen als buiten te wonen. Uiteraard met een leuk vriendinnetje. 


Snow is herplaatst!!!

Naam: Snow

Geslacht: voedster

Leeftijd: +- 1,5 jaar

Ras: albino dwerg

Karakter: Snow is vanwege haar uiterlijk al heel aandoenlijk. Ze mist namelijk één oor. Deze is vermoedelijk afgebeten daar haar hok genoten toen ze nog jong was. Gelukkig heeft ze hier geen last van en kan ze hier prima mee leven. Naar mensen is ze wat terughoudend. 

Reden afstand: Snow is samen met nog twee andere konijntjes afgestaan omdat ze niet meer de ruimte konden krijgen door roofdieren.   

Huisvesting: Snow is op zoek naar een leuk gecastreerd vriendje met een mooi buiten verblijf. 


Naam: Ezzio

Geslacht: Gecastreerde ram 

Leeftijd: +--6 jaar

Ras: dwerg

Karakter: Ezzio is een super leuk rammetje. In het begin moet hij een beetje aan je wennen maar zodra hij een beetje aan je gewend is komt hij graag even bij je kijken en wilt hij ook graag geaaid worden. 

Reden afstand: Ezzio is een paar jaar geleden met zijn eigenaar mee geëmigreerd naar Frankrijk. Helaas kon de eigenaar niet goed genoeg meer voor hem zorgen door ziekte. Hij is toen in huis genomen door een vriendin die ook geëmigreerd is naar Frankrijk. Helaas kon zij hem ook niet de zorg en aandacht geven die hij nodig heeft en is Ezzio naar onze opvang gebracht toen ze een week op familiebezoek kwamen in Nederland. 

Huisvesting: Ezzio wilt graag nog een paar mooie jaren met een leuk en lief vriendinnetje.