Asieldieren

Op deze pagina vind u alle konijnen die geadopteerd kunnen worden. Alle rammen zijn bij ons gecastreerd en alle konijnen zijn gevaccineerd tegen de myxomatose, rhd1 en rhd2 

 


Naam: Diesel & Jil

Geslacht: Gecastreerde ram&Gesteriliseerde voedster

Leeftijd: +--1 jaar & 6 jaar

Ras: kruising

Karakter: Diesel en jil zijn allebei konijnen die konijn willen zijn. Ze zijn nieuwsgierig maar wel wat terughoudend. Ze eten uit je hand en komen graag even bij je kijken. Maar oppakken of aaien hebben ze liever niet. 

Reden afstand: Jil is een tijdje terug samen met haar maatje Tom afgestaan in onze opvang. Helaas bleken zij hier geen goeie match te zijn en zijn we voor beide op zoek gegaan naar een ander maatje. Diesel komt uit een 'oeps' nestje. 

Huisvesting: Diesel en jil zijn samen op zoek naar een ruime buiten huisvesting. 


Naam: Saartje

Geslacht: voedster

Leeftijd: 9 jaar

Ras: kruising/ klein formaat

Karakter: Saartje is een dame die soms een beetje kan brommen tijdens bijvoorbeeld het voeren of als je in haar verblijf komt. Verder is ze erg nieuwsgierig en kan ze een aai op zijn tijd wel waarderen. 

Reden afstand: Helaas is het maatje van Saartje overleden en willen de eigenaren niet weer opnieuw gaan koppelen. Daarom hebben ze besloten om Saartje terug te brengen naar de opvang. 

Huisvesting: Saartje is op zoek naar een leuk maatje en een ruim verblijf. 


Naam: Chez-nous + Snoepie 

Geslacht: voedster + gecastreerde ram

Geboortedatum: +- 2 jaar

Ras: Nederlandse hangoor dwerg + kruising

Karakter: Chez-nous en Snoepie zijn een leuk, grappig, nieuwsgierig en iets terughoudend koppel. Chez-nous is een echte dame die soms een beetje kan brommen. Wel komt ze graag even bij je kijken. Snoepie is wel nieuwsgierig maar toch nog wat terughoudend. 

Reden afstand: Door omstandigheden kon de eigenaar ze niet meer de verzorging en aandacht geven die ze nodig hebben. Hierdoor is besloten om Chez-nous terug te brengen naar de opvang. Ook haar vriendje Snoepie is daarom afgestaan aan de opvang. 

Huisvesting: Chez-nous en Snoepie zijn samen op zoek naar een goed nieuw huisje. Zij kunnen eventueel binnen of buiten gehuisvest worden. 


Naam: Punky & Otis

Geslacht: Gesteriliseerde voedster + gecastreerde ram 

Leeftijd: +/--2 jaar 

Ras: Hangoor

Karakter: Punky & Otis zijn een onwijs leuk en grappig koppel. Ze zijn nieuwsgierig en vinden meestal een aai wel goed. Liever wel wanneer zij er zin in hebben. Punky is soms een beetje terughoudend, zeker in het begin maar zodra ze je beter leert kennen komt ze graag bij je kijken en kan ze een aai over haar koppie (meestal) wel waarderen. 

Reden afstand: Punky is een tijdje terug aan Otis hier in de opvang gekoppeld. Helaas konden zij niet mee met de eigenaar omdat er in de nieuwe woning geen huisdieren zijn toegestaan. Punky en Otis zijn daarom samen terug gebracht naar ons. 

Huisvesting: Punky en Otis worden alleen samen geplaatst, zij kunnen het namelijk nog erg goed met elkaar vinden. 


Casa is herplaatst!!

Naam: Casa

Geslacht: Voedster

Leeftijd: +- 1 jaar

Ras: kruising, middel maat

Karakter: Casa is een leuke nieuwsgierige dame die eerst even rustig moet wennen aan nieuwe mensen. Maar zodra ze je wat beter kent komt ze graag naar je toe en kan je haar prima een aai over haar hoofd geven.

Reden afstand: Casa is door omstandigheden samen met Slinky afgestaan aan de opvang. Helaas hebben wij hier moeten besluiten om Casa en Slinky allebei apart te gaan koppelen aan een leuk gecastreerd vriendje en om ze niet samen te herplaatsen. 

Huisvesting: Casa wilt graag gaan daten met een leuke gecastreerde ram. Ook naar een ruime huisvesting is zij op zoek. 


Slinky is herplaatst!!

Naam: Slinky 

Geslacht: Voedster

Leeftijd: +- 1 jaar

Ras: kruising, middel maat

Karakter: Slinky is een dame die eerst 'de kat uit de boom moet kijken'. Bij een rustige benadering is zij wel nieuwsgierig en zodra ze je echt wat beter kent kan ze een aai wel waarderen. 

Reden afstand: Slinky is door omstandigheden samen met Casa afgestaan aan de opvang. Helaas hebben wij hier moeten besluiten om Casa en Slinky allebei apart te gaan koppelen aan een leuk gecastreerd vriendje en om ze niet samen te herplaatsen. 

Huisvesting: Slinky wilt graag gaan daten met een leuke gecastreerde ram. Ook naar een ruime huisvesting is zij op zoek. 


Naam: Pepper 

Geslacht: Voedster

Leeftijd: +- 2 jaar

Ras: Nederlandse hangoor dwerg 

Karakter: Pepper is een leuk, actief en nieuwsgierige dame. Ze gaat graag op onderzoek uit en komt altijd gezellig bij je kijken. Aaien en oppakken vind ze nog erg spannend maar met een rustige benadering komt dat vast helemaal goed. 

Reden afstand: Pepper is door ons weg gehaald bij een fokker die ging stoppen met zijn hobby. Wij hebben haar geprobeerd te koppelen aan onze eigen groep konijnen maar helaas was dat geen match, zij paste niet goed in de groep. Ik heb daarom met pijn in mijn hart moeten besluiten om voor Pepper op zoek te gaan naar een leuk vriendje en een nieuw baasje. 

Huisvesting: Pepper wilt graag een leuke gecastreerde man voor haar zelf. Ze kan zowel buiten als binnen gehuisvest worden. 


Naam: Teddy

Geslacht: Voedster

Leeftijd: +- 4 jaar

Ras: Hangoor 

Karakter:  Teddy is een leuke nieuwsgierige dame. Aaien en oppakken vind ze erg spannend maar voor wat lekkers komt ze graag naar je toe en dat eet ze dan ook erg graag uit je hand. 

Reden afstand: Het maatje van Teddy is helaas overleden en omdat de eigenaar er geen nieuw konijn bij wou nemen hebben ze besloten om afstand te doen van Teddy. 

Huisvesting: Teddy woont haar hele leven al buiten en wilt daar ook graag blijven wonen. Ook wilt ze graag weer een leuk nieuw vriendje.