Asieldieren

Op deze pagina vind u alle konijnen die geadopteerd kunnen worden. Alle rammen zijn bij ons gecastreerd en alle konijnen zijn gevaccineerd tegen de myxomatose, rhd1 en rhd2 

 


Naam: Snuffie

Geslacht: voedster

Leeftijd: +- 3 jaar 

Ras: Hangoor

Karakter: Snuffie is een leuke dame die het soms allemaal nog een beetje spannend vind. Ze heeft haar hele leven alleen in een klein hokje gewoond en er gaat nu al een wereld voor haar open. Ze is nieuwsgierig, aaien vind ze meestal wel fijn maar als ze er geen zin in heeft kan ze een beetje brommen en loopt ze gewoon weg. Oppakken vind ze daarin tegen echt totaal niet leuk en wilt ze ook liever niet hebben. 

Reden afstand: Eigenlijk vonden  de eigenaren  het toch wel zielig dat ze alleen in een klein hokje leefde waardoor er uit eindelijk besloten is om voor haar op zoek te gaan naar een ander goed huisje. 

Huisvesting: Snuffie is in ieder geval op zoek naar een ruim verblijf, het kleine hokje heeft ze liever niet meer. Ook een leuk vriendje waar ze samen mee op ontdekking kan zal ze erg fijn vinden. 

 


Naam: Lilo & Stitch

Geslacht: Gecastreerde ram & voedster

Leeftijd: +- 1 jaar 

Ras: kruising

Karakter: Lilo en Stitch zijn een ontzettend, Leuk, grappig, ondernemend en actief koppeltje. Ze zijn nieuwsgierig en af en toe een aai vinden ze prima. Kortom lilo en stitch zijn een ontzettend leuk koppeltje om alleen al naar te kijken. 

Reden afstand: Degene die lilo en stitch bij ons in de opvang heeft afgestaan heeft ze weg gehaald bij de vorige eigenaar omdat ze daar niet goed verzorgd werden. Helaas konden zij ze zelf niet houden. 

Huisvesting: Lilo en Stitch zijn samen op zoek naar een ruime buiten  huisvesting. Omdat ze ontzettend actief en ondernemend zijn zoeken we voor hun wel een overdekte buiten  huisvesting.  

 


Naam: Pluis

Geslacht: Gecastreerde ram 

Geboortedatum: januari 2023

Ras: kkruising rus

Karakter: Pluis is een ontzettend leuk rammetje die erg nieuwsgierig is. Hij komt graag even bij je kijken en zodra hij je wat beter leert kennen vind hij een aai ook erg fijn. Aangezien pluis een albino is heeft hij wat moeite met het beeld scherp te zien. Hij schrikt daarom soms iets sneller en wiegt hij soms zijn hoofd om het allemaal wat beter te zien. 

Reden afstand: Pluis zat samen met een andere ram maar dat ging helaas niet goed. Er is daarom besloten om voor Pluis op zoek te gaan naar een leuk en lief vriendinnetje. 

Huisvesting: Pluis is inmiddels gecastreerd en mag nu op zoek gaan naar een leuk vriendinnetje. Wel een die een ruim verblijf heeft waar Pluis in mag komen wonen. 


Naam: Pip & Ollie

Geslacht: Gecastreerde ram + gesteriliseerde voedster 

Geboortedatum: februari & maart 2021

Ras: dwerg 

Karakter: Ollie en Pip zijn een ontzettend leuk koppeltje dwerg konijntjes. Ze komen graag bij je kijken en vinden af en toe een aai ook erg fijn. 

Reden afstand: Vanwege een verhuizing naar het buitenland zijn Ollie en Pip helaas afgestaan zodat wij voor hun samen op zoek kunnen gaan naar een goed nieuw huisje. 

Huisvesting: Ollie en Pip zijn erg gek op elkaar en daarom zoeken wij ook een nieuw huisje voor hun samen. 


Naam: Snuffie & Banjer

Geslacht: Gecastreerde ram + voedster

Geboortedatum: juli 2019

Ras: dwerg + middel maat kruising. 

Karakter: Snuffie is de voedster, zij is een dwerg konijn. Ze is nieuwsgierig maar weet soms wel wat ze wilt. Een aai vind ze af en toe prima maar liever niet teveel. Verder komt ze graag wat lekkers bij je halen. 

Banjer is een kleine middel maat konijn. Hij is ontzettend lief en een konijn waar je (bijna) alles mee kan. 

Reden afstand: Helaas konden de eigenaren snuffie en Banjer niet meer de aandacht geven die zij nodig hebben. Hierom is er besloten om een ander huisje voor hun te zoeken. 

Huisvesting: Snuffie en Banjer kunnen echt niet meer zonder elkaar en zijn dan ook samen op zoek naar een ruime buiten huisvesting. 


Cicek is herplaatst!!!

Naam: Cicek 

Geslacht: voedster

Leeftijd: +- 2 jaar

Ras: kruising, middel maat 

Karakter: Cicek is een dame die in het begin een beetje aan je moet wennen. Maar zodra ze je wat beter kent komt ze graag wat lekkers bij je halen en kan ze een aai wel waarderen.  

Reden afstand: De eigenaar van Cicek kon haar helaas niet de verzorging en aandacht geven die zij nodig heeft. Hierdoor is er besloten om afstand te doen van haar.

Huisvesting: Cicek woont al haar hele leven alleen en wilt dan ook erg graag op date met een leuke gecastreerde ram. 


Naam: Nijntje

Geslacht: voedster

Leeftijd: +- 2 jaar.

Ras: kruising dwerg 

Karakter: Nijntje is een verlegen meisje. Maar ondanks dat ze verlegen is, is ze wel nieuwsgierig. Zodra je ook wat lekkers hebt komt ze dat (voorzichtig) van je aanpakken. Zodra ze je wat beter leert kennen zal ze vast ook wel van een aai kunnen genieten. 

Reden afstand: Nijntje is samen met haar zusje (mint) afgestaan. Hun eigenaren konden ze helaas niet meer de verzorging en aandacht geven die ze verdienen. Helaas kunnen de dames niet meer goed samen en zijn ze daarom beide op zoek naar een gecastreerd vriendje. 

Huisvesting: Nijntje is op zoek naar een leuk gecastreerd vriendje en naar een ruim buiten verblijf. 


Naam: Holly

Geslacht: voedster

Leeftijd: +- 1,5 jaar

Ras: kruising hollander

Karakter: Holly is een ontzettend lief, rustig en sociale dame. Wel is ze iets verlegen maar zodra je haar rustig benaderd kan ze wel genieten van een aai.

Reden afstand: Helaas bleek de eigenaar behoorlijk allergische te zijn en moest ze spijtig genoeg afstand doen van Holly. 

Huisvesting: Holly is op zoek naar een leuk gecastreerd vriendje en daarnaast wilt ze graag samen wonen in een ruime buiten huisvesting. 


Naam: Poncik

Geslacht: voedster

Geboortedatum: februari 2023

Ras: Hangoor 

Karakter: Deze ontzettend knappe dame heet poncik. Ze is niet alleen ontzettend knap maar ook erg lief en sociaal. Daarnaast is ze ook nog erg grappig en gaat ze graag op onderzoek uit. 

Reden afstand: Poncik heeft net zoals alle konijnen behoefte aan een leuk maatje. Helaas konden de eigenaren dat haar niet bieden en is er besloten om afstand van haar te doen. 

Huisvesting: Poncik is op zoek naar een vent die net zo leuk en knap is als haar. Een vent die ook een mooi groot verblijf heeft waar ze samen op ontdekking kunnen gaan. 


Bob is gereserveerd!!!

Naam: Bob 

Geslacht: Gecastreerde ram

Leeftijd: +- 2,5 jaar 

Ras: kruising middel maat hangoor. 

Karakter: Bob is een dappere stoere vent die soms toch nog iets terughoudend is. Hij heeft zo gezegd een grote mond maar een klein hartje,  hij komt stoer over maar vind mensen toch echt nog wel een beetje spannend. Met zijn prachtige oren, die alle kanten op gaan (staan, hangen) is hij ook nog is leuk om naar te kijken. 

Reden afstand: In verband met werk kon de eigenaar van  Bob hem niet meer de aandacht en verzorging geven die hij nodig heeft.

Huisvesting: Bob is op zoek naar een leuk en lief vriendinnetje. 


Naam: Lilo 

Geslacht: Gecastreerde ram

Geboortedatum: 

Ras: Nederlandse hangoor dwerg 

Karakter: Lilo is een actief ventje die graag op onderzoek gaat. Een aai vind hij prima maar graag wel met zijn voetjes op de vloer. 

Reden afstand: Lilo heette voorheen Lilly. Hij (of zij) was verkocht als voedster. Maar helaas bleek lilo toch echt een ram te zijn. Inmiddels gaat het niet meer goed tussen lilo en zijn broertje en is er besloten om voor lilo op zoek te gaan naar een nieuw huisje. 

Huisvesting: Lilo is op zoek naar een lief vriendinnetje waar hij bij mag komen wonen. 


Ko is herplaatst!!!

Naam: Ko 

Geslacht: Gecastreerde ram

Leedtijd: +- 1 jaar

Ras: Nederlandse hangoor dwerg 

Karakter: Ko is een ontzettend lief maar ook vooral een grappig rammetje. Hij is behoorlijk actief en gaat dan ook het liefst op onderzoek uit. Voor wat lekkers en een aai komt hij graag naar je toe. 

Reden afstand: Vanwege een allergie kan Ko helaas niet meer blijven en is hij afgestaan aan de opvang. 

Huisvesting: Ko is op zoek naar een leuk en lief vriendinnetje met een ruime huisvesting. 


Naam: Louis

Geslacht: Gecastreerde ram

Leefdtijd: +- 5 jaar

Ras: Hangoor

Karakter: ik ben een lief, rustig ventje volgens mijn baasjes en heb nog nooit een vlieg kwaad gedaan. Wil je mijn nagels knippen, vacht kammen, knuffelen, medicijnen toedienen, oppakken, ik laat het allemaal gewillig toe. Al vind ik knuffelen het fijnst als ik gewoon met mijn 4 pootjes op de grond sta. Ik ben dol op mijn brokken en hooi en eet daarnaast graag allerlei (gedroogde) kruiden, wilgentakken en groentes. De dierenarts heeft wel een keer mijn kiezen moeten doen links daardoor eet ik dus vooral op rechts, maar dat gaat prima. Niet zo fijn voor mij zijn mijn verkleefde traanbuizen.  Daardoor heb ik traanoogjes en nies ik, met hier en daar een snottebel. Daarom moeten mijn oogjes en snoet een paar keer per week gepoetst worden om te voorkomen dat alle haren rond mijn ogen en neus gaan klitten.

Reden afstand: Ik heb tot nu toe een heerlijk leven gehad samen met mijn zus maar helaas is zij deze zomer komen te overlijden. Mijn baasjes willen alleen het allerbeste voor mij dus daarom zijn ze op zoek naar een nieuw lief konijnen vriendinnetje en een nieuwe ruime plek voor mi

Huisvesting: Ik ben momenteel een buitenkonijn, maar zou nu ook prima naar binnen kunnen. Ik kan genieten van languit chillen of een tukkie doen op mijn zij. Een heel druk energiek vriendinnetje is dan ook niet wat ik zoek. Ik hoop dat ik snel een nieuwe partner vind met wie ik gezellig een worteltje kan eten en af en toe nog eens de gekke 10 minuten kan hebben.