Informatie afstand konijn(en).

 


Zodra iemand door omstandigheden niet meer voor haar of zijn konijn(en) kan of wil zorgen kunnen deze dieren afgestaan worden in de opvang. Vanuit de opvang gaan wij op zoek naar een goed nieuw baasje voor deze dier(en).


Zodra u afstand wilt doen van uw konijn(en) kunt u telefonisch of via mail contact met ons opnemen. Zodra er plek in de opvang is voor de dieren wordt er een afspraak gemaakt voor wanneer ze gebracht kunnen worden. 

 

Bij binnenkomst wordt er een afstandsverklaring getekend waardoor de huidige eigenaar het dier overdraagt aan de opvang. Daarnaast doen wij een gezondheidscheck en vragen wij naar wat informatie.

 

Door dat wij afhankelijk zijn van donaties en giften zijn wij genoodzaakt om een kleine vergoeding te vragen voor de verzorging, voeding en eventuele dierenarts kosten. Hierdoor kunnen wij de konijnen de beste verzorging en voeding geven en kunnen de eventuele medische kosten worden vergoed.

 

Zonder deze onkosten vergoeding kunnen wij geen konijnen meer opvangen en/ of de juiste verzorging bieden. 


Herplaatsing van konijnen in de opvang:


Konijnen zijn groepsdieren en zijn daarom het gelukkigst met een soortgenootje. De konijnen die in de opvang zitten worden daarom altijd met een soortgenoot herplaatst. Ze gaan bij ons nooit alleen de deur uit! 

 

Konijnen hebben ook de behoefte aan een mooie ruime huisvesting waar ze lekker in kunnen rennen, springen en spelen. Daarom hebben wij speciale eisen aan de huisvesting waar de konijnen in worden gehuisvest. 

 

Voordat de konijnen herplaatst worden en mee gaan met de nieuwe eigenaar zijn er speciale eisen waar een nieuw huis aan moet voldoen. Zo weten we zeker dat alle opvang konijnen goed terecht komen. Hierover kunt u meer informatie vinden op de pagina: informatie adoptie.