Informatie Adoptie


Het aanschaffen van een konijn of een konijn erbij.

Konijn zijn groepsdieren en zijn daarom het gelukkigst met een soortgenoot. Zodra je een goed koppeltje hebt dan doen ze alles samen. Ze eten samen, slapen samen, wassen elkaar en geven elkaar voldoende ‘aandacht'. Wij als mensen kunnen een konijn niet voldoende aandacht geven om een konijn zo gelukkig mogelijk te maken. Wij moeten werken, slapen en op dat soort momenten zit een konijn alsnog alleen. Hierdoor vereenzamen een heleboel konijnen en daarom is het beter om konijnen minimaal met zijn tweeën te houden.

Daarom worden konijnen bij ons altijd met zijn tweeën herplaatst. Heb je nog geen konijnen dan kunnen we in de opvang kijken welke konijnen passen bij jou maar ook welke bij elkaar passen. Ook kan je bij ons terecht als je al een konijn hebt en daar graag een soortgenoot bij wilt.


Waarom een konijn uit een opvang?

Allereerst omdat je uiteraard een konijn weer een goed nieuw huisje kunt bieden. Daarnaast weten ze in een opvang veel te vertellen over de gezondheid en karakter van het konijn. Alle mannetjes konijnen worden gecastreerd en alle konijnen zijn gevaccineerd. Daarnaast helpt een opvang altijd met het koppelen van de konijnen. Zo weet je (bijna) zeker dat je een goeie match mee krijgt naar huis. Mocht het thuis alsnog fout gaan tussen de konijnen dan kan het opvang konijn altijd terug naar de opvang en zo blijf je dus niet zitten met twee konijnen die niet bij elkaar passen.


Herplaatsingsvoorwaarden

Wij vangen konijnen op en vanuit de opvang gaan wij op zoek naar een goed nieuw huisje voor deze dieren. Om deze dieren een zo goed mogelijk huisje te geven hebben wij bepaalde eisen voordat konijnen mee gaan met de nieuwe eigenaar.

-Koppelen

De konijnen worden altijd in de opvang gekoppeld. Zo weten we zeker dat er op de 'juiste' manier gekoppeld wordt en of het een match is tussen de konijnen. De konijnen blijven daarom altijd een paar dagen  in de opvang en gaan pas mee naar huis zodra we zeker weten dat de koppeling is geslaagd. Hoelang dit zal zijn is afhankelijk van de konijnen zelf.

-Huisvesting

Konijnen hebben behoefte aan een huisvesting van minimaal twee vierkante meter aan gelijke grond waar ze 24/7 gebruik van kunnen maken. De standaard verblijven die er te koop zijn voor konijnen voldoen helaas niet aan deze minimale afmetingen. Doormiddel van permanent een ren aan het verblijf te maken kan ervoor gezorgd worden dat de konijnen altijd voldoende ruimte te hun beschikking hebben. 


Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan deze pagina. De pagina is nu dus nog niet compleet. Mochten er vragen zijn dan kunt u altijd contact met ons opnemen.